Анонси

російське вторгнення до України

2022-03-08

Просимо вибачення у наших читачів та авторів і змушені повідомити, що через вторгнення росії до України діяльність редакції утруднена. Наступний номер нашого журналу може бути відкладений на деякий час.

Читати більше про російське вторгнення до України

Поточний номер

Том 33 № 4 (2023): Probl Cryobiol Cryomed
Опубліковано: 2024-03-10

Оглядові статті

Теоретична та експериментальна кріобіологія

Тези

Хроніка

Переглянути всі випуски

Журнал заснований в 1985 році. До 1991 року він виходив під назвою «Криобиология», з 1991 по 2012 – «Проблемы криобиологии». Видається щоквартально російською/українською та англійською мовами. (Коротко про журнал)

У журналі публікуються оглядові й оригінальні статті, присвячені дослідженням у галузі кріобіології та кріомедицини: з'ясування механізмів пошкодження біологічних об'єктів під впливом низьких і наднизьких температур; вивчення природної стійкості живих систем до дії холоду і процесів відновлення після його дії; розробка ефективних методів кріозахисту і створення технологій зберігання біологічних об'єктів при гіпотермічних і наднизьких температурах; використання гіпотермії, кріотерапії та кріоконсервованих біологічних об'єктів клітинної та тканинної терапії для лікування різних захворювань та інших питань низькотемпературної біології та медицини; розробка апаратури та обладнання для цілей кріобіології та кріомедицини.

Редакційна колегія бере на себе відповідальність за виконання ретельного рецензування всіх наданих рукописів. Журнал суворо дотримується принципів видавничої етики та діючих стандартів для забезпечення високої якості наукових публікацій. Редколегія використовує в своїй роботі «Рекомендації щодо проведення, повідомлення, редагування та публікації наукових робіт в медичних журналах Міжнародного комітету редакторів медичних журналів» (International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE)). (див. Видавничу політику та етику нашого журналу).

Члени редакційної колегії є спеціалістами в різних галузях низькотемпературної біології та медицини з України та цілого світу. (Редакційна колегія).

Журнал не потребує від авторів сплати за подання та/або подальшу роботу зі статтями. Діяльність журнала підтримується Національною академією наук України.

Статті опубліковані в журналі «Проблемы криобиологии и криомедицины» є статтями з відкритим доступом та розповсюджуються згідно вимог та умов ліцензії Creative Commons Attribution License (CC BY). Ми забезпечуємо негайний відкритий доступ до свого змісту на підтримку принципа, що вільний доступ громадськості до результатів наукових досліджень забезпечує глобальний обмін знаннями, збільшує видимість та аудиторію публікацій. Використання та розповсюдження публікацій дозволяється, якщо зберігається посилання на авторів та журнал. Журнал залишає за собою виключне право на первинну публікацію в неелектронній формі та безстрокове невичерпне право на розповсюдження опублікованого матеріалу в різній формі. Опублікована версія статті може бути депонована авторами в інституційні або публічні репозиторії негайно по опублікуванню, із вказуванням посилання на сторінку, де розміщена стаття на веб-ресурсі журналу.

Журнал індексується/реферується в Scopus, Zoological Records, Chemical Abstracts, EBSCOhost, ВІНІТІ, Реферативній базі даних «Україніка наукова» і входить до “Переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт кандидатів та докторів наук” з біологічних та медичних наук (Постанова Президії ВАК України №1-05/1 від 10.02.2010 із змінами, затверженими Наказом МОН України №463 від 25.04.2013.)

Архіви журналу за 1975-2002 рр розміщені на порталі Google Books (1975-1998; 1990-2002 - переклад англійською з 1990 до 1998, і з 1999 року одночасно українською/російською та англійською)), з 2002 до тепер в репозиторії Національної бібліотеки України імені Вернадського.