Изменение интенÑивноÑти флуореÑценции клеток мериÑтемной ткани винограда под дейÑтвием Ñ€Ñда криопротекторов
Ключові слова:
флуореÑценціÑ, вільнорадикальні реакції, антиокÑиданти, флавопротеїди, перокÑидазне окиÑленнÑ, хлорофіл, мериÑтемаАнотація
ДоÑліджена залежніÑÑ‚ÑŒ флуореÑцентного ÑÐ²Ñ–Ñ‚Ñ–Ð½Ð½Ñ ÐºÐ»Ñ–Ñ‚Ð¸Ð½ мериÑтеми винограду від впливу на мериÑтему деÑких речовин з кріопротекторними влаÑтивоÑÑ‚Ñми. МериÑтемы, обробені кріопротекторами, опромінювали лазером Ð´Ð»Ñ Ð·Ð±ÑƒÐ´Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ Ñ„Ð¾Ñ‚Ð¾ÐµÐ»ÐµÐºÑ‚Ñ€Ð¾Ð½Ð½Ð¾Ñ— еміÑÑ–Ñ— Ñ– отримували Ñпектри флуореÑценції через 1, 3, 5, 20 та 120 хв. Ð’Ñтановлено, що вплив кріозахиÑних речовин виÑвлÑвÑÑ Ñƒ зміні інтенÑивноÑÑ‚Ñ– ÑÐ²Ñ–Ñ‚Ñ–Ð½Ð½Ñ Ñƒ діапазоні доÑліджених довжин хвиль.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 T. F. Stribul, Yu. S. Lysak, A. M. Kompaniets
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).