ЖизнеÑпоÑобноÑÑ‚ÑŒ Ñпоровой культуры Streptomyces fradiae Ð’ÐИИГ-25Ð’ поÑле воздейÑÑ‚Ð²Ð¸Ñ Ð½ÐµÐºÐ¾Ñ‚Ð¾Ñ€Ñ‹Ñ… факторов процеÑÑа лиофилизации
Ключові слова:
мікроорганізми, ліофілізаціÑ, залишкова вологіÑÑ‚ÑŒ, регідратаціÑАнотація
Вивчали вплив показників залишкової вологоÑÑ‚Ñ– Ñ– ÑпоÑобів регідратації на життєздатніÑÑ‚ÑŒ Ñ– антибіотичну активніÑÑ‚ÑŒ піÑÐ»Ñ Ð»Ñ–Ð¾Ñ„Ñ–Ð»Ñ–Ð·Ð°Ñ†Ñ–Ñ— Ñпорової культури S. fradiae Ð’ÐДІГ-25Ð. Показано, що Ð´Ð»Ñ Ð¾Ð´ÐµÑ€Ð¶Ð°Ð½Ð½Ñ Ð²Ð¸Ñокоактивних зразків ліофілізованої мікробної культури оптимальні показники залишкової вологоÑÑ‚Ñ– відповідали 1,0-2,0% Ñ– Ñ€ÐµÐ³Ñ–Ð´Ñ€Ð°Ñ‚Ð°Ñ†Ñ–Ñ Ð¿Ñ€Ð¾Ð²Ð¾Ð´Ð¸Ð»Ð°ÑÑŒ при одномоментному додаванні диÑтильованої води з подальшою екÑпозицією на протÑзі 1 год при температурі 20°С.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 A. A. Tsutsayeva, A. E. Ananyiina, N. V. Pavlenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).