Влияние лактоферрина из молозива коров на интенсивность перекисных процессов в фрагментах печени при их гипотермическом хранении

Автор(и)

  • B. P. Sandomirsky
  • S. E. Galchenko
  • E. S. Galchenko

Анотація

У роботі вивчалаÑÑŒ антиокÑидантна активніÑÑ‚ÑŒ залізозв’Ñзуючого білка лактоферину з нативного Ñ– ліофілізованого молозива корів на моделі гіпотермічного Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ„Ñ€Ð°Ð³Ð¼ÐµÐ½Ñ‚Ñ–Ð² печінки щурів. При оцінці перекиÑного окиÑÐ»ÐµÐ½Ð½Ñ Ð»Ñ–Ð¿Ñ–Ð´Ñ–Ð², Ñкі інтенÑифікуютьÑÑ Ñƒ мембранах при холодовому зберіганні фрагментів, показано, що лактоферин Ñк із нативного, так Ñ– ліофілізованого молозива має виражену антиокÑидантну дію Ñ– уповільнює виÑÐ½Ð°Ð¶ÐµÐ½Ð½Ñ ÐµÐ½Ð´Ð¾Ð³ÐµÐ½Ð½Ð¸Ñ… ÑиÑтем антиокÑидантного захиÑту.

Біографії авторів

B. P. Sandomirsky

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

S. E. Galchenko

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

E. S. Galchenko

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

Downloads

Опубліковано

2002-09-23

Як цитувати

Sandomirsky, B. P., Galchenko, S. E., & Galchenko, E. S. (2002). Влияние лактоферрина из молозива коров на интенсивность перекисных процессов в фрагментах печени при их гипотермическом хранении. Проблеми кріобіології і кріомедицини, (3), 42–47. вилучено із https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/958

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем