Влияние режимов замораживания на агрегацию белков сыворотки кордовой крови человека

Автор(и)

  • E. O. Nardid Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • E. I. Naumenko Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • S. L. Rozanova Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • O. A. Nardid Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

кордова кров, сироватка, агрегація компонентів крові, режими заморожування, гель-хроматографія

Анотація

ДоÑліджено вплив різних режимів Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð½Ð° білковий Ñпектр Ñироватки кордової крові. Ð’Ñтановлено, що Ð´Ð»Ñ Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñироватки кордової крові Ñлід викориÑтовувати швидкіÑÑ‚ÑŒ не менш 100ºС/хв, температуру Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ â€“80ºС та нижче. ШвидкіÑÑ‚ÑŒ Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ– температура зберіганнÑ, Ñкі реалізуютьÑÑ Ð¿Ñ€Ð¸ розміщенні зразків у холодильній камері побутового холодильника, не дозволÑÑŽÑ‚ÑŒ запобігти низькотемпературній агрегації білків.

Downloads

Опубліковано

2006-09-15

Як цитувати

Nardid, E. O., Naumenko, E. I., Rozanova, S. L., & Nardid, O. A. (2006). Влияние режимов замораживания на агрегацию белков сыворотки кордовой крови человека. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 16(3), 311–315. вилучено із http://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/586

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем