Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля

Автор(и)

  • N. A. Shevchenko Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • T. F. Strybul Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків
  • L. F. Rozanov Інститут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини НАН України, м. Харків

Ключові слова:

меристема, аміди, діоли, токсичність

Анотація

РозглÑдаєтьÑÑ Ñ‚Ð¾ÐºÑична Ð´Ñ–Ñ Ð³Ð»Ñ–Ñ†ÐµÑ€Ð¸Ð½Ñƒ, ДМСО Ñ– речовин Ñ€Ñдів амідів та діолів у різних концентраціÑÑ… на мериÑтеми картоплі та винограду. Показано, що токÑичніÑÑ‚ÑŒ даних речовин у доÑліджених концентраціÑÑ… не обумовлюєтьÑÑ Ð¾Ñмотичним фактором Ñ– підÑилюєтьÑÑ Ð·Ñ– збільшеннÑм гідрофобноÑÑ‚Ñ–.

Downloads

Опубліковано

2004-09-15

Як цитувати

Shevchenko, N. A., Strybul, T. F., & Rozanov, L. F. (2004). Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля. Проблеми кріобіології і кріомедицини, (3), 79–85. вилучено із http://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/678

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем