Low-Temperature Extraction of Lipid Fractions from Vegetable Raw Materials Using Liquefied Freons
DOI:
https://doi.org/10.15407/cryo33.01.038Ключевые слова:
bay leaf, low-temperature technologies, liquefied freon R406A, extract, gas chromatography, number of odour unitsАннотация
Probl Cryobiol Cryomed 2023; 33(1): 038–049
Библиографические ссылки
Al-Hashimi A, Mahmood S. The nutritional value and antioxidant activity of bay leaves (Laurusnobilis L). Bas J Vet Res. 2016; 2(15): 246-59. CrossRef
Demianenko DV, Breusova SV. [Study of composition of difluoro-methane extract derived by complex processing of linden inflorescences]. Visnyk farmatsii 2012; 3(71): 43-7. Ukrainian.
Goltsev AM, Osetskyi ОI, Kravchenko MA, inventors; Institute for Problems of Cryobiology and Cryomedicine of the NAS of Ukraine, assignee. [Installation for extraction of lipid fractions by liquefied gases]. Ukraine patent UA 59166U. May 10, 2011. Ukranian.
Ivanovic J, Misic D, Ristic M, Pesic O, Zizovic I. Supercritical carbon dioxide extract and essential oil of bay (Laurus nobilis L.) - chemical composition and antibacterial activity. J Serbian Chem Soc. 2010; 75(3): 395-404. CrossRef
Mikhaylov V, Timoshenko Yu, Chuiko L, et al. [A liquefied gas (Freon R-134a) in an improved technology of extracting plant materials]. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Technology and equipment of food production. 2015; (6): 29-32. Ukrainian. CrossRef
Osetsky AI, Grischenko VI, Goltsev AN, et al. Cryogenic technologies in the production of pharmaceutical, cosmetic, agrotechnical preparations and biologically active food additives. Problems of Cryobiology. 2009; (4): 488-99. Full Text
Pavlyuk RYu, Pogarska VV, Radchenko VO, et al. [Development of technology of nanoextracts and nanopowders from spices for health products]. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Technology and equipment of food production. 2015; (3): 54-9. Ukrainian. CrossRef
Загрузки
Опубликован
Как цитировать
Выпуск
Раздел
Лицензия
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Авторы, публикующие в данном журнале, соглашаются со следующим:
- Авторы сохраняют за собой авторские права на работу и предоставляют журналу право первой публикации работы на условиях лицензии Creative Commons Attribution License, которая позволяет другим распространять данную работу с обязательным сохранением ссылок на авторов оригинальной работы и оригинальную публикацию в этом журнале.
- Авторы сохраняют право заключать отдельные контрактные договоренности, касающиеся не-эксклюзивного распространения версии работы в опубликованном здесь виде (например, размещение ее в институтском хранилище, публикацию в книге), со ссылкой на ее оригинальную публикацию в этом журнале.
- Авторы имеют право размещать их работу в сети Интернет (например в институтском хранилище или персональном сайте) до и во время процесса рассмотрения ее данным журналом, так как это может привести к продуктивному обсуждению и большему количеству ссылок на данную работу (См. The Effect of Open Access).