Low Temperature Phase Transitions in Sucrose-Containing Solutions of Some Cryoprotectants
DOI:
https://doi.org/10.15407/cryo33.01.055Ключевые слова:
low temperatures, phase transitions, sucrose, calorimetry, cryoprotectantsАннотация
Probl Cryobiol Cryomed 2023; 33(1):055–058
Библиографические ссылки
Bhattacharya S. Cryoprotectants and their usage in cryopreservation process. In: Bozkurt Y, editor. Cryopreservation biotechnology in biomedical and biological sciences [Internet] IntechOpen; 2018 Nov 05; [cited Jan 24 2022]. Available from: https://www.intechopen.com/chapters/64165 CrossRef
Farshad A, Akhondzadeh S. Effects of sucrose and glycerol during the freezing step of cryopreservation on the viability of goat spermatozoa. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 2008; 21(12): 1721-7. CrossRef
Herdis, Surachman M, Darmawan IWA, Afifah. The role of sucrose as extracellular cryoprotectant in maintaining the Garut rams' frozen semen quality. AIP Conference Proceedings 2120. [Internet]. 2019 July 03 [cited Jan 15 2022]: 080019. Available from: https://aip.scitation.org/doi/abs/10.1063/1.5115757 CrossRef
Sikora A, Dupanov VO, Kratochvíl J, Zámečník J. Transitions in aqueous solutions of sucrose at subzero temperatures. Journal of Macromolecular Science, Part B: Physics. 2007; 46: 71-85. CrossRef
Smolyaninova YeI, Pishko OV, Lisina EG, et al. Analysis of effect of different steps of vitrification protocol for cryopreservation in ethylene glycol-sucrose medium on 2-cell murine embryo survival. Problems of Cryobiology. 2007; 17(4): 385-93. Full Text
Thananurak P, Chuaychu-noo N, Thélie А, et al. Sucrose increases the quality and fertilizing ability of cryopreserved chicken sperms in contrast to raffinose. Poult. Sci. 2019; 98(9): 4161-71. CrossRef
Yu G, Li R, Hubel A. Interfacial interactions of sucrose during cryopreservation detected by Raman spectroscopy. Langmuir. 2019; 35(23): 7388-95. CrossRef
Zinchenko AV, Bobrova EN, Schetinskiy MI. DMSO effect on phase transitions and vitrification in cord blood erythrocyte suspension under 0°C. Problems of Cryobiology 2003; (2): 16-21. Full Text
Загрузки
Опубликован
Как цитировать
Выпуск
Раздел
Лицензия
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Авторы, публикующие в данном журнале, соглашаются со следующим:
- Авторы сохраняют за собой авторские права на работу и предоставляют журналу право первой публикации работы на условиях лицензии Creative Commons Attribution License, которая позволяет другим распространять данную работу с обязательным сохранением ссылок на авторов оригинальной работы и оригинальную публикацию в этом журнале.
- Авторы сохраняют право заключать отдельные контрактные договоренности, касающиеся не-эксклюзивного распространения версии работы в опубликованном здесь виде (например, размещение ее в институтском хранилище, публикацию в книге), со ссылкой на ее оригинальную публикацию в этом журнале.
- Авторы имеют право размещать их работу в сети Интернет (например в институтском хранилище или персональном сайте) до и во время процесса рассмотрения ее данным журналом, так как это может привести к продуктивному обсуждению и большему количеству ссылок на данную работу (См. The Effect of Open Access).