Низькотемпературні фазові переходи у сахарозовмісних розчинах деяких кріопротекторів
DOI:
https://doi.org/10.15407/cryo33.01.055Ключові слова:
низькі температури, фазові переходи, кріопротектори, сахароза, калориметріяАнотація
Probl Cryobiol Cryomed 2023; 33(1):055–058
Посилання
Bhattacharya S. Cryoprotectants and their usage in cryopreservation process. In: Bozkurt Y, editor. Cryopreservation biotechnology in biomedical and biological sciences [Internet] IntechOpen; 2018 Nov 05; [cited Jan 24 2022]. Available from: https://www.intechopen.com/chapters/64165 CrossRef
Farshad A, Akhondzadeh S. Effects of sucrose and glycerol during the freezing step of cryopreservation on the viability of goat spermatozoa. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 2008; 21(12): 1721-7. CrossRef
Herdis, Surachman M, Darmawan IWA, Afifah. The role of sucrose as extracellular cryoprotectant in maintaining the Garut rams' frozen semen quality. AIP Conference Proceedings 2120. [Internet]. 2019 July 03 [cited Jan 15 2022]: 080019. Available from: https://aip.scitation.org/doi/abs/10.1063/1.5115757 CrossRef
Sikora A, Dupanov VO, Kratochvíl J, Zámečník J. Transitions in aqueous solutions of sucrose at subzero temperatures. Journal of Macromolecular Science, Part B: Physics. 2007; 46: 71-85. CrossRef
Smolyaninova YeI, Pishko OV, Lisina EG, et al. Analysis of effect of different steps of vitrification protocol for cryopreservation in ethylene glycol-sucrose medium on 2-cell murine embryo survival. Problems of Cryobiology. 2007; 17(4): 385-93. Full Text
Thananurak P, Chuaychu-noo N, Thélie А, et al. Sucrose increases the quality and fertilizing ability of cryopreserved chicken sperms in contrast to raffinose. Poult. Sci. 2019; 98(9): 4161-71. CrossRef
Yu G, Li R, Hubel A. Interfacial interactions of sucrose during cryopreservation detected by Raman spectroscopy. Langmuir. 2019; 35(23): 7388-95. CrossRef
Zinchenko AV, Bobrova EN, Schetinskiy MI. DMSO effect on phase transitions and vitrification in cord blood erythrocyte suspension under 0°C. Problems of Cryobiology 2003; (2): 16-21. Full Text
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).