Сохранность жизнеспособности и биологических свойств бактерий S. aureus и P. aeruginosa после хранения при температуре –196оС в течение 3-х лет

Автор(и)

  • I. P. Vysekantsev
  • S. V. Koschij
  • E. V. Kudokotseva
  • O. V. Shapovalova
  • O. N. Belokon

Ключові слова:

бактерії, кріоконсервування, біологічні властивості

Анотація

Ð—Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ€Ð¸ температурі рідкого азоту бактерій S. aureus Ñ– P. aeruginosa на протÑзі 3-Ñ… років забезпечувало ціліÑÑ‚ÑŒ життєздатних клітин Ñ– біологічних влаÑтивоÑтей, Ñкі викориÑтовуютьÑÑ Ð´Ð»Ñ Ñ‚Ð°ÐºÑономії Ñ– ідентифікації вказаних бактерій. Загибель чаÑтини бактеріальних клітин може відбуватиÑÑŒ на етапі охолодженнÑ. Середовищем Ð´Ð»Ñ ÐºÐ¾Ð½ÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð²Ð¸ÐºÐ¾Ñ€Ð¸Ñтовували м’ÑÑо-пептонний бульйон з добавкою цукрози або ДМСО.

Біографії авторів

I. P. Vysekantsev

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

S. V. Koschij

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

E. V. Kudokotseva

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

O. V. Shapovalova

ІнÑтитут дерматології Ñ– венерології ÐМРУкраїни, м. Харків

O. N. Belokon

ІнÑтитут дерматології Ñ– венерології ÐМРУкраїни, м. Харків

Downloads

Опубліковано

2006-06-25

Як цитувати

Vysekantsev, I. P., Koschij, S. V., Kudokotseva, E. V., Shapovalova, O. V., & Belokon, O. N. (2006). Сохранность жизнеспособности и биологических свойств бактерий S. aureus и P. aeruginosa после хранения при температуре –196оС в течение 3-Ñ… лет. Проблеми кріобіології і кріомедицини, (2), 115–120. вилучено із https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1037

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем