Виробничі характеристики пробіотика Esherichia coli M-17 після іммобілізації у гелевих носіях і зберігання за різних низьких температур

Автор(и)

  • Ilya Petrov Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків
  • Igor Vysekantsev Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків
  • Yana Cherkashina Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків
  • Olena Peretyatko ДУ «Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова НАМН України», м. Харків
  • Yuliia Yagniuk ДУ «Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова НАМН України», м. Харків

DOI:

https://doi.org/10.15407/cryo31.03.273

Ключові слова:

пробіотики, іммобілізація в гелі, низькотемпературне зберігання, Esherichia coli M-17

Анотація

Probl Cryobiol Cryomed 2021; 31(3): 273–276

Біографії авторів

Ilya Petrov, Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків

Відділ кріомікробіології

Igor Vysekantsev , Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків

Відділ кріомікробіології

Yana Cherkashina, Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, м. Харків

Відділ кріомікробіології

Посилання

Ministry of Health of the Russian Federation. [Colic Probiotics. General pharmacopeia monograph]. OFS.1.7.1.0005.15. [Internet] 2016 Aug [Cited 05.10.2020]; 10p. Available from: https://pharmacopoeia.ru/wp-content/uploads/2016/08/OFS.1.7.1.0005.15-Kolisoderzhashhie probiotiki.pdf Russian.

Ministry of Health of the Russian Federation. [Determination of the specific activity of probiotics. General Pharmacopoeia Monograph]. GPhM.1.7.2.0009.15. [Internet] 2016 Aug [Cited 05.10.2020]; 24p. Available from: https://pharmacopoeia.ru/wp-content/uploads/2016/08/OFS.1.7.2.0009.15-Opredelenie spetsificheskoj-aktivnosti-probiotikov.pdf Russian.

Ministry of Health of the Russian Federation. [Manufactured probiotic strains and probiotic control strains. General Pharmacopoeia Monograph]. GPhM.1.7.2.0012.15. [Internet] 2016 Sep [Cited 05.10.2020]; 49 p. Available from: https://pharmacopoeia.ru/wp-content/uploads/2016/09/OFS.1.7.2.0012.15-Proizvodstvennye-probioticheskie shtammy-i-shtammy-dlya-kontrolya-probiotikov.pdf Russian.

Ministry of Health of the Russian Federation. [Safety of probiotics in in vivo tests. General Pharmacopoeia Monograph.] GPhM.1.7.2.0001.15. 2016 Sep [Cited 05.10.2020]; 11 p. Available from: http://pharmacopoeia.ru/wp-content/uploads/2016/09/OFS.1.7.2.0001.15-Bezopasnost-probiotikov-v testah-in-vivo.pdf Russian.

Mitropoulou G, Nedovic V, Goyal A, Kourkoutas Y. Immobilization technologies in probiotic food production. J Nutr Metab. 2013; 2013:716861. [Cited 05.10.2020]. Available from: https://downloads.hindawi.com/journals/jnme/2013/716861.pdf

CrossRef

Pokhilenko VD, Baranov AM, Detushev KV. [Long-term storage methods of collection cultures of microorganisms and development trends]. Izvestiya vysshih uchebnyh zavedenij. Volga region. Medical sciences. 2009; 4(12): 99-121. Russian.

Tsen JH, Huang HY, Linb YP, King VE. Freezing resistance improvement of Lactobacillus reuteri by using cell immobilization. J. Microbiol. Methods. 2007; 70(3): 561-4

CrossRef

Downloads

Опубліковано

2021-10-08

Як цитувати

Petrov, I., Vysekantsev , I., Cherkashina, Y., Peretyatko, O., & Yagniuk, Y. (2021). Виробничі характеристики пробіотика Esherichia coli M-17 після іммобілізації у гелевих носіях і зберігання за різних низьких температур. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 31(3), 273–276. https://doi.org/10.15407/cryo31.03.273

Номер

Розділ

Короткі повідомлення