Влияние диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида на термическую денатурацию человеческого сывороточного альбумина

Автор(и)

  • K. R. Grigoryan Єреванський державний університет, Єреван
  • S. A. Markarian Єреванський державний університет, Єреван
  • M. G. Aznauryan Єреванський державний університет, Єреван

Ключові слова:

альбумін, термічна денатурація, електронна спектроскопія, флуоресцентна спектроскопія, диметилсульфоксид, діетилсульфоксид

Анотація

Методами електронної та флуореÑцентної ÑпектроÑкопії доÑліджено вплив диметилÑульфокÑиду (ДМСО) Ñ– діетилÑульфокÑиду (ДЕСО) на термічну (теплову та холодову) денатурацію Ñироваткового альбуміну людини в температурному інтервалі від –20 до 90°С. Ð’Ñтановлено, що за теплової денатурації у приÑутноÑÑ‚Ñ– ДЕСО ÑпоÑтерігаєтьÑÑ Ð¿ÐµÑ€ÐµÑ…Ñ–Ð´ киÑлотного характеру при температурі 47,61°С, а за холодової денатурації прÑмі гідрофобні взаємодії ÑульфокÑидів з поверхнею білка приводÑÑ‚ÑŒ до поÑви Ñтабільної “льодÑної†оболонки, Ñка захищає білок від необоротних Ñтруктурних змін.

Опубліковано

2009-05-25

Як цитувати

Grigoryan, K. R., Markarian, S. A., & Aznauryan, M. G. (2009). Влияние диметилсульфоксида и диэтилсульфоксида на термическую денатурацию человеческого сывороточного альбумина. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 19(1), 3–10. вилучено із https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/280

Номер

Розділ

Теоретична та експериментальна кріобіологія