ВлиÑние уÑловий криоконÑÐµÑ€Ð²Ð¸Ñ€Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð½Ð° ÑохранноÑÑ‚ÑŒ пробиотика Lactobacillus plantarum
Ключові слова:
кріоконÑервуваннÑ, молочнокиÑлі бактерії, бактеріальний концентратАнотація
Доведена можливіÑÑ‚ÑŒ кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¿Ñ€Ð¾Ð¼Ð¸Ñлового штаму молочнокиÑлих бактерій Lactobacillus plantarum в Ñахарозо-желатиновому Ñередовищі. Ð’Ñтановлено, що при заморожуванні бактеріального концентрату (5x1011 КУО/мл) життєздатніÑÑ‚ÑŒ бактерій не відрізнÑєтьÑÑ Ð²Ñ–Ð´ контролю Ñ– на неї не впливають Ñклад Ñередовища та режим охолодженнÑ.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 O. V. Zhelobetskaya, O. M. Babinets, I. P. Vysekantsev, V. V. Ryazantsev
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).