ИÑÑледование влиÑÐ½Ð¸Ñ ÐºÐ¾Ð½Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ€Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð½Ð¾Ð¹ криозащитной Ñреды на выживаемоÑÑ‚ÑŒ и оплодотворÑющую ÑпоÑобноÑÑ‚ÑŒ деконÑервированной Ñпермы быков
Ключові слова:
еÑкулÑÑ‚, Ñперма, жовток, Ñахароза, гліцерин, ÑтерилізаціÑ, денатураціÑ, Ñпермодоза, кріоконÑервуваннÑАнотація
Ðаведено результати доÑліджень по оптимізації кріозахиÑних Ñ– Ñанітарних показників Ñередовища, Ñке міÑтить жовток. Ð’Ñтановлено, що ÐºÐ¾Ð½Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ñ€ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ‚Ð°ÐºÐ¾Ð³Ð¾ Ñередовища Ñ– прогрів концентрату при 75°С на протÑзі 30 хв забезпечує ÑтерильніÑÑ‚ÑŒ Ñ– ÑтабільніÑÑ‚ÑŒ кріозахиÑних влаÑтивоÑтей при зберіганні його в умовах кімнатної температури не менше 12 міÑÑців.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 B. M. Pavlenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).