Исследование влияния концентрированной криозащитной среды на выживаемость и оплодотворяющую способность деконсервированной спермы быков

Автор(и)

  • B. M. Pavlenko Інститут тваринництва УААН, м. Харків

Ключові слова:

еякулят, сперма, жовток, сахароза, гліцерин, стерилізація, денатурація, спермодоза, кріоконсервування

Анотація

Ðаведено результати доÑліджень по оптимізації кріозахиÑних Ñ– Ñанітарних показників Ñередовища, Ñке міÑтить жовток. Ð’Ñтановлено, що ÐºÐ¾Ð½Ñ†ÐµÐ½Ñ‚Ñ€ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ñ‚Ð°ÐºÐ¾Ð³Ð¾ Ñередовища Ñ– прогрів концентрату при 75°С на протÑзі 30 хв забезпечує ÑтерильніÑÑ‚ÑŒ Ñ– ÑтабільніÑÑ‚ÑŒ кріозахиÑних влаÑтивоÑтей при зберіганні його в умовах кімнатної температури не менше 12 міÑÑців.

Downloads

Опубліковано

2007-10-25

Як цитувати

Pavlenko, B. M. (2007). Исследование влияния концентрированной криозащитной среды на выживаемость и оплодотворяющую способность деконсервированной спермы быков. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 17(3), 263–271. вилучено із https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/501

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем