ВлиÑние ÑоÑтава защитных Ñред и температуры Ñ…Ñ€Ð°Ð½ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð½Ð° ÑохранноÑÑ‚ÑŒ лиофилизированных дрожжей Saccharomyces cerevisiae
Ключові слова:
дріжджі, ліофілізаціÑ, антиокÑиданти, зберіганнÑАнотація
Вивчали вплив тіоÑечовини Ñк антиокÑиданту в захиÑному Ñередовищі при ліофілізації на Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð»Ñ–Ð¾Ñ„Ñ–Ð»Ñ–Ð·Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ… культур хлібопекарÑьких дріжджів. ПриÑутніÑÑ‚ÑŒ тіоÑечовини доÑтовірно збільшує термін Ñ—Ñ… Ð·Ð±ÐµÑ€Ñ–Ð³Ð°Ð½Ð½Ñ Ð² життєздатному Ñтані при температурі 4 Ñ– -10°С. При температурі -25 Ñ– -75°С кількіÑÑ‚ÑŒ життєздатних клітин Ñ– Ñ—Ñ… влаÑтивоÑÑ‚Ñ– не змінювалиÑÑŒ.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2020 A. A. Tsutsayeva, L. M. Balyberdina, N. V. Pavlenko
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).