ÐžÐ¿Ñ‚Ð¸Ð¼Ð¸Ð·Ð°Ñ†Ð¸Ñ Ð¼ÐµÑ‚Ð¾Ð´Ð° витрификации мериÑтем картофелÑ
Ключові слова:
картоплÑ, мериÑтема, кріоконÑервуваннÑ, вітрифікаціÑ, розчин Ð´Ð»Ñ Ð²Ñ–Ñ‚Ñ€Ð¸Ñ„Ñ–ÐºÐ°Ñ†Ñ–Ñ—Анотація
ПредÑтавлено порівнÑльні результати кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¼ÐµÑ€Ð¸Ñтем картоплі за різними протоколами заморожуваннÑ. ДоÑліджена можливіÑÑ‚ÑŒ Ð²Ð°Ñ€Ñ–ÑŽÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ ÑƒÐ¼Ð¾Ð²Ð°Ð¼Ð¸ підготовки апекÑів до кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð· викориÑтаннÑм методу вітрифікації. Запропоновано розчин модифікованого ÑкладуPVSN, Ñкий вітрифікуєтьÑÑ. УÑтановлена можливіÑÑ‚ÑŒ Ð²Ð¸ÐºÐ»ÑŽÑ‡ÐµÐ½Ð½Ñ Ð´ÐµÑких етапів попередньої підготовки мериÑтем до Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð±ÐµÐ· втрати цілоÑÑ‚Ñ– кріоконÑервованого матеріалу.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).