Оптимизация метода витрификации меристем картофеля

Автор(и)

  • T. F. Stribul
  • N. A. Shevchenko
  • L. F. Rozanov

Ключові слова:

картопля, меристема, кріоконсервування, вітрифікація, розчин для вітрифікації

Анотація

ПредÑтавлено порівнÑльні результати кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð¼ÐµÑ€Ð¸Ñтем картоплі за різними протоколами заморожуваннÑ. ДоÑліджена можливіÑÑ‚ÑŒ Ð²Ð°Ñ€Ñ–ÑŽÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ ÑƒÐ¼Ð¾Ð²Ð°Ð¼Ð¸ підготовки апекÑів до кріоконÑÐµÑ€Ð²ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð· викориÑтаннÑм методу вітрифікації. Запропоновано розчин модифікованого ÑкладуPVSN, Ñкий вітрифікуєтьÑÑ. УÑтановлена можливіÑÑ‚ÑŒ Ð²Ð¸ÐºÐ»ÑŽÑ‡ÐµÐ½Ð½Ñ Ð´ÐµÑких етапів попередньої підготовки мериÑтем до Ð·Ð°Ð¼Ð¾Ñ€Ð¾Ð¶ÑƒÐ²Ð°Ð½Ð½Ñ Ð±ÐµÐ· втрати цілоÑÑ‚Ñ– кріоконÑервованого матеріалу.

Біографії авторів

T. F. Stribul

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

N. A. Shevchenko

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

L. F. Rozanov

ІнÑтитут проблем кріобіології Ñ– кріомедицини ÐÐРУкраїни, м. Харків

Downloads

Опубліковано

2005-12-25

Як цитувати

Stribul, T. F., Shevchenko, N. A., & Rozanov, L. F. (2005). Оптимизация метода витрификации меристем картофеля. Проблеми кріобіології і кріомедицини, 15(4), 657–664. вилучено із https://cryo.org.ua/journal/index.php/probl-cryobiol-cryomed/article/view/1215

Номер

Розділ

Кріоконсервування біологічних систем